miercuri, 23 decembrie 2015

Interviu cu Nicolae Ceaușescu: Cu telenovele și OTV eram și acum președinte într-o Românie socialistă!


Mă declar anticomunist convins. Mie la sută. Covorul roșu, tovarășii, societatea multilateral dezvoltată, limbajul de lemn sau slugărnicia îmi declanșează o greață sănătoasă. Când aud de boii roșii, în toată splendoarea-mi, mă manifest în spirit pur porcesc.  Ce mai tura-vura… sunt mai democrat ca Pericle și mai capitalist ca și cucoanele ce urlau pe vremea lui Ceaușescu semințe, blugi și ceasuri aveeeeeem, în fața cinematografelor, până venea milițienii și le altoiau cu bulanele peste fundurile late, pentru că au uitat să de-a mită. Capitaliste convinse și ele și eu… cu toate acestea, ca un simbol al presei românești ce-mi sunt, nu am ratat ocazia de a-l intervieva pe tovarășul Nicolae Ceaușescu, care în calitate de strigoi a catadicsit să mă viziteze:
-         Oooooooooo… tovarășe Ceaușescu… Cum este în iad?
-   Bine! Egalitate. Smoală din belșug. Temperatură constantă, distribuită tovărășește. Cetățenii se bucură de tratament egal. În următorul plan cincinal ne-am propus să ascuțim lupta de clasă. Există elemente care se sustrag de la activitățile cotidiene. Oportuniști. Vor locuri mai răcoroase. Personal sunt responsabil cu alimentarea constantă a focului și cu propaganda. Șefu este cam negru și păros. Cu coarne! Seamănă un pic cu Dej… Partea bună este că toți restul suntem egali.
-         Mdaaaa… comuniștii sunt ca acasă! Tot iadul l-ați construit și pe pământ. Meritați ca producția de păcură să depășească planul…
-         Tovarășe, nu îți permit! Am avut cea mai perfectă societate din Europa.
-         Poate din Antarctica… Tot continent este și ăsta!
-         Bă imperialistule… dușman al poporului… Ahhh... fir-ați voi să fiți! N-am știut eu să fac lucrurile ca ăștia de azi, că aveați acum toți tatuat ciocanul și secera pe cerul gurii. Imperialiștii ăștia sunt mai buni ca bolșevicii în convingerea maselor. Tot respectul pentru ei. Se vede că i-am școlit cum trebuie
-         Cum adică?
-       Uită-te și tu, capitalist cu capul sec ce ești! Pe vremea mea Securitatea asculta niște telefoane amărâte și scotocea prin latrine sau păpușoi să vadă ce a mâncat țăranul seara. Dacă se găsea în rahat dovezi capitaliste, se luau măsuri drastice. Elementele declasate erau eliminate. Firește că lumea le dorea securiștilor să se umfle fasolea în ei de trei ori pe zi. Lucrurile s-au schimbat însă în bine. Acum sereiștii ascultă telefoanele  la greu și toată lumea este mulțumită și fericită. (Cu o voce tânguitoare) Păcat că nu am știut să fac și eu asta… Tragi un pârț și îi miroase securistului în telefon. Mi-am pierdut vremea și atâta energie cu dosare. Alte vremuri… Fraier am fost!
-         Hai bă Nicule... ești prea aspru cu tine. Pe vremea ta partidul îți spunea cum și cât să gândești. Totul era sub control. Și când te înjura vreunul o făcea în conformitate cu linia partidului. Azi ai libertatea cuvântului. Deci, ideologic vorbind, ai fost  mai bun…
-  Libertatea cuvântului… Ești bătut în cap. Îmi provoci milă. În perioada de glorie socialistă ai fi ajuns maxim tractorist. Sau chiar un bun săpaș la colectiv. Dușmanul buruienilor. CE LIBERTATE A CUVÂNTULUI VISEZI?!? Acum poți să urli zece ani că nu te bagă nimeni în seamă. Pe vremuri era Europa Liberă. Radio imperialist. Îmi stricau somnul.
-         Dar Miliția…
-         Ce Miliție vrei? Să nu te legi de ea că te pocnesc! Azi înjuri pe polițist de mamă, îi dai două picioare în fund iar el te informează că dacă nu ești cuminte sună după mascați. Se poate?!? Organul statului este organ. Și gata! Asta cu organul nu-mi place. Este un semn de degenerare specific societății capitaliste. În rest… m-au cam depășit ăștia micii. Discipolii și-au depășit maestrul.
-         Pantofare… mă enervezi! Vorbești de degenerare? Cultura era la pământ. Ai tâmpit poporul cu prostiile tale. Bine au făcut că ți-au tras băgat plumb în cap.
-         Daaaaaa? Ia compară intelectualii din anii 70, care cârâiau verzi și uscate la adresa mea, cu ăștia de azi. Ăștia noi sunt bișnițari ai culturii… La ăia vechi pe Vadim, pe Păunescu și pe Dinescu nu-i pun, că îmi strică palmaresul. Compară tu ce a fost cu ce este la nivel de muzică, actorie, literatură, artă… adică taman la ce nu mă pricepeam eu. Uită-te și la sport să vezi care este situația…
-         (Eu indignat) Mă lași!?! Strigoi bolșevic ce ești. Mațafoiule! I-ai făcut pe membrii de partid să iubească mai mult partidul decât nevasta. Și fără aluzii belicoase. Mă refer la sentimente.
-         (Ceaușescu cu lacrimi în ochi și voce tremurândă-n.a.) Vai tovarășe muncitor… Din 1990 îmi sfărâm creierii să înțeleg cum au reușit  să vă facă imperialiștii și burghezii ăștia să iubiți așa fanatic partidul… Mă rog… partidele… Dacă reușeam, nu pica în veci comunismul. Ăștia-s fanatici și dacă n-au bani de tras apa la WC. Tot devotați partidului rămân. La noi te săpau și ăia cu burțile pline. CUM NAIBA AU REUȘIT??? Păcat că nu l-am descoperit pe Diaconescu. Valoros om al muncii…Îl puneam la cultură și propagandă. Cu telenovele și OTV eram și acum președinte. Nu cred că muream. Eram tânăr.
-         Două ore la TVR era parcă rația. Două ore de afurisenii la adresa ta. Cu mațele chirăind de foame…
-    Am avut un spectacol ideologic. Unic! Oamenii muncii se culcau devreme. Eu nu v-am dat, voi interziceți copiilor uitatul la TV și calculatorul. Exact cum am interzis eu videourile și paraboloicele sau cum naiba le zice… Care-i diferența? Bați câmpii cu foamea… Azi plătești mult să mănânci, ce îți dădea partidul pe vremuri. Bă Sala, exploatator nenorocit ce ești, tu practic ce îmi reproșezi?!? Blocurile tot alea construite de mine sunt mai bune. ANL-urile sunt făcute de burghezi. Trage apa greșit la etajul nouă și-i picură cetățeanului de la unu în creștet. Este petrecere la 10, dansează și babele surde de la parter. Azi fugi după locul de muncă, pe vremuri te băgam la bulău dacă nu lucrai. Interziceam bisericile, pe bună dreptate, deoarece oricum sunt în altă tabără, azi sunt pline de afaceriști în sutană care tot la noi, la subsol, ajung. La nepotisme ce să zic?!? M-ați băgat în manualul de istorie cum că am făcut pe Elena doctor de renume mondial și chimistă. Era ea mai proastă, dar nu puteam s-o las. Mi-am ajutat și eu familia. Ăștia noi… pricopsește tot neamul. Și aș putea continua până poimâine.
-         În încheiere aș vrea un mesaj pentru politicieni
-         Dragi tovarăși, vă mulțumesc că ați reușit să realizați voi și obiectivele mele. Deși ați trădat cauza socialismului și sunteți deviaționiști, mă bucur că principiile comuniste și bolșevice nu au murit. Tovarășul Lenin, aflat în sectorul trei, la secția cazane numărul patru, mi-a transmis că este mândru de voi. Vă aștept la mine în sectorul românesc, pentru a vă recicla ideologic, deoarece ați fost impurificați cu principii capitaliste. Ne vedem după!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu