duminică, 14 februarie 2016

Cadou de la mine de Valentine's Day: istoria interlopului Palesică îndrăgostit lulea la bulău şi o poveste cu olteni şi chinezi de prin Singapore!

A venit şi sfântul ăsta! Îndrăgostiţii sar la cap cu tot felul de cadouri. De la flori din cimitir, că-s ieftine şi la îndemână, până la elicoptere. Modul de exprimare al românului nu are limite. La fel ca şi prostia, vorba lu' Einstein. Sentimentele faţă de reprezentantele Evei se exprimă în fel şi chip. Cei cu drăgostelile la zi au văzut cum îşi arată o huidumă, cu ceafa lată şi idei strâmte, iubirea. Pentru cei care habar nu au despre ce vorbesc, menţionez că se cunoaşte cazul salvamontistei Miruna Inel, bătută cu bestialitate în staţiunea Straja de către Constantin Palesică. Omu' nostru, mare la stat şi mic la sfat, 'nalt cât plopu, genial ca dopu’, a arătat ce poate face mătăluţă cu muşchii. Nu vă luaţi după aparenţe! Interlopul este o victimă. Anabolizantu' nu a vrut altceva decât să ofere un exemplu de abordare al fetelor. A greşit săracu'... L-a stricat de cap cultura şi pe ăsta. Greşit!!! Nu anabolizantele i-au prăjit creierul! Nici nu-i dus cu capu' din faşă la diribau. Un diribau special, cu turturele bătute-n cuie pe tavan. Pe tavanul scăfârliei idioate din propria-i posesie. Humanoidul nostru adoră gorilele. Le imită! Fiind un cititor împătimit de biologie, a crezut c-o să fie admirat de semenii săi pentru fapta sa vitează. Eroică! Tarzanul de Straja s-a înşelat. În loc de felicitări şi transformarea peste noapte într-un demn exemplu de urmat, uite dom'le de ce are parte idolul mafioţilor hunedoreni: răcoare, gratii, lanţuri şi odihnă cu nemiluita! Cu excepţia prototipurilor de gospodine care adoră fauna interlopă cu muşchi din belşug şi cu puţine circumvoluţiuni pe creier, româncele nu au apreciat gestul lui Rahan de Hunedoara. Nici demonstraţia de curaj a interlopului, care a avut spiritul eroic de a sări la bătaie în condiţiile în care a fost atacat de o fată foarte periculoasă, nu a fost percepută ca atare. Românii nu au învăţat nimic de la Palesică şi paleta lui. Eu... nici atât! Mie, personal, mi-e frică de femei. La o bătaie cu fetele fugeam de-mi scăpărau călcâiele, cu părul vâlvoi şi limba scoasă de trei metri. De frică! Sunt cam laş... Şi ca să scap cu faţa curată din asumarea publică a acestei caracteristici condamnabile de caracter, le spun  tuturor că o demonstraţie de curaj se face în faţa unuia cel puţin egal cu tine ca forţă şi greutate. Lui Costică îi urez să fie mai inspirat cu exprimarea dragostei faţă de viitorul său soţ din celulă. Să îl abordeze de Dragobete cu flori şi cu şampanie. Dacă vrea să facă pe gorila, riscă să devină capră. Nu-i doresc! În fine... Îi doresc o relaţie cu năbădăi. Dragoste să fie!
P.S. Nu cred că Palesică citeşte articolul. Însă mă văd dator să-i povestesc o întâmplare. Pelesică, fii atent! În anii '70 la Bucureşti a venit lotul de box al URSS. Cazaţi la Intercontinental, deştepţi exact ca şi tine, sovieticii au făcut scandal. Bă Paletă! Erau şi atunci un soi de interlopi. Era unul care se pare că domina Bucureştiul. Avea o stângă trasnet. De legendă! Din câte ştiu (la TVR am văzut reportajul cu ani în urmă) a murit în mizerie în Gara de Nord, în urmă cu vreo 10 ani. Cert este că omul nostru s-a ridicat, s-a dus ţintă la cel mai mare dintre ruşi - probabil ipochimenu' boxa la grei - şi l-a plesnit. Rusul a adormit instantaneu. Ceilalţi ruso-sovietici s-au pus cuminţi la masă şi nu au mai mârâit nici măcar unul. S-au liniştit! Cuminţei să-i pui pe rană. În unele cercuri asta se numeşte bărbăţie. Cu siguranţă nu o să mergi la Moscova să faci asta! Ar fi mai simplu bunăoară să imi rupi mie oasele. Presupunând că ai vreo sută şi ceva de Kile. Te aştept cu drag când ai si tu vreo 75 ca mine. Merge şi 85... De aceea îţi urez baftă în mariajul din pârnaie! Sper să nu fii şi acolo violent.
În fine... Dacă tot este Sfântul Valentin trebuie să fac referire şi la o poveste de dragoste interesantă. Una olteneasco-chinezeasco-singaporeneană! La olteni, dragostea nu are frontiere. Un june din Vultureşti de 17 ani, Alex Donea, s-a supărat pe fetele din comună şi din înprejurimi. Vălăhoaicele noastre au fost cam indisciplinate. Rele de gură! Toată ziulica taca, taca, taca... de i s-a acrit olteanului. Aşa că şi-a căutat parteneră prin alte zări şi ţări. Astfel a dat de Yap Lay Leng, de 25 de ani, din Singapore. A aburit-o, se pare, cu desenele manga de i-a sucit minţile. Fata a decis să vină grabnic în România să se facă olteancă. Olteanul nostru s-a pricopsit şi cu soacră. Mare, galbenă şi frumoasă. Fata a descins pe meleagurile de vis ale Olteniei împreună cu măsa. Cu sau fără cratimă! Astfel că Foi Ly Kheng, de 61 de ani, speră în prezent să se pricopsească şi ea cu vreun oltean. Pentru asta trebuie însă să meargă la discoteca din comună. Badea Ion sau neica Gheorghe sigur o vor remarca. Sunt şanse mari să se căpătuiască şi ea cu un oltean de-al nostru, nu doar fie-sa. Oricum în Oltenia este mai bine ca-n Singapore. Viaţa în România este frumoasă şi sunt foarte fericită aici, a zis fata. Ţăranii nu înţeleg cum a ajuns ea din Singapore la noi aici, în Vultureşti. Probabil sunt invidioşi. vor şi ei fete din Singapore. Cu chinozoaicele de pe acolo n-ai cum să intri în polemică. Alea zâmbesc tot timpul orice le-ai spune. Zâmbesc timid şi dau afirmativ din cap. Nu ştiu o iotă din limba oltenilor şi până buchisesc olteneasca trec o mie de ani şi de Sfinţi Valentini. Se duc vociferările pe apa sâmbetei... Chinezoaicele nu-s ca vulturoaicele. Sunt un fel de rândunici! Până una alta nu, nu ştim sigur dacă tinerelul mai doarme în pat cu soacra şi cu fata, după cum a pârât presei bunica băiatului. Se pare că patul este mare de încap toţi trei. Cât despre olteanca Yap, localnicii invidioşi cred că nu se poate acomoda ea în România. Aici este de muncă, trebuie să sapi, să hrăneşti animalele, să faci mâncare, curăţenie, iar eu nu o văd pe fata asta făcând aşa ceva, zice o filosoafă locală. Eu îi recomand lui Alex s-o îndoape cu praz. Ziuă sau noapte, praz să fie! Din belşug! În cantităţi industriale... Prin această inginerie o face mai repede olteancă. Românizăm Singapore! Yiiiiuuuuuupppiiiiiiiii....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu