miercuri, 18 mai 2016

Fetelor, să nu vă pună naiba să visaţi la prinţi dacă v-aţi făcut de cap cu tot regatul!



       Stăteam plouat deunăzi în tramvai. În spatele meu erau cateva cuconiţe în devenire. Le căzuse recent caşul de la gură. Erau cam la faza în care băieţii se pregătesc fără noimă să se bărbierească mai des. Fete de cartier. Mici la stat. Şi la sfat aşişderea. Guralive! Foc şi pară de guralive. Fără secrete. Cinstite. Cu cărţile pe faţă. Au început să-şi pună pe tapet viaţa intimă în gura mare. Vorbind voit încet, ca să poată auzi tot tramvaiul. Se lăudau fiecare după cum puteau. Cum că a fost cu ăla… şi cu ălaltu… şi cu ăialalţii… şi că dacă nu aude prietenul îşi face de cap cu Titi şi cu Nelu, că s-a cam plictisit… c-o să se îmbete criţă în weekend… Şi mă cenzurez. N-are rost să înşir pornografii pe aici. Ca să rezumăm, copiliţele pur şi simplu nu aveau în plan să devină stareţe. Nu fac pe moralistu. N-are rost. Mi-e frică să nu cadă turnul bisericii pe mine.

       Deci nu mă lamentez. În fond fetele de tipul ăsta sunt destul de multe. Normele europene şi societatea le vrea libere. De pe la 14 ani încolo. Chiar trebuiesc educate în direcţia asta, pentru a o lua pe drumul cel bun. Să fie pregătite pentru viaţă. Prin şcoli o să se ajungă probabil ca în bancul cu Bulă. Anume: Bulă către fie-sa intrată în baie cu un coleg:
Bă voi ce faceţi acolo?
Ne regulăm! zice fătuca
Foarte bine! Am crezut că fumaţi. Vă spărgeam dacă făceaţi prostii…
      
        În fond este mai simplu să fii şmecheră d-asta. Este dificil să citeşti vreo carte, două… Poţi avea dureri de cap. Nici cu şcoala nu faci mare brânză. De alde Buruiană şi Tonciu au auzit toţi. Se vede pe ele că nu au fost tocilare. Nu şi-au alterat intelectu cu prostii. Şi au devenit ditamai modelele sociale. Chiar repere culturale în unele cercuri. Vezi vreo intelectuală să se bucure de o aşa notorietate? Nnnnţţţţţţţ! Nici să fugi ca proasta după vreo minge nu-i viaţă. Vorba aia: dacă sportul este sănătate trăiască boala! Pe de altă parte titlul este prost ales. Vine prinţul… Şi sunt sigur că vine mai ales la una care s-a distrat cu tot regatul. Are şanse mari să vină unul tare de tot. Unul de legendă. Care are cu ce se lăuda. Vorba cântecului: Am talent fermecător/ Şi sunt şmecher până mor/ Am şcoala în haladeală/ Bag orice puştoai­că-n boală/ Sunt frumos şi am talent/ Mai ceva ca-n Occident/ Sunt un prinţ la pa­tru ace/ După moda lui Versace/ Am ta­lent şi sunt versat/ Sunt o bombă de bă­iat.Versurile sunt dintr-o manea. Nu dintr-o arie de operetă aşa cum aţi crezut. V-a furat profunzimea versurilor. Important este că prinţul vine. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu