joi, 12 mai 2016

Securistul Burleanu şi relicva comunistă de Pompiliu...



       Am înţeles tot. Toată telenovela cu Burleanu şi Pompiliu Popescu. Primul este mecanicul locomotivei FRF, iar ultimul un călător clandestin prin trenul performanţei fotbalistice româneşti. Cu biletul din subordine… trebuia demult să coboare. Aste zice Burleanu! Care l-a şi dat jos la prima. Pentru prima cerută pentru calificarea Naţionalei crede Pompilică. Că lăcomia i-a fost fatală. În fine! Ideea centrală a telenovelei constă în faptul că elmaciogrande Burleanu avea nevoie de afecţiune. Se lipise de FRF-iţa cu o dragoste nevinovată, pură şi dezinteresată. Platonică!  O dorea doar pentru el. Se simţea bine cu ea. Cu toate astea mulţi trădători doreau să-i strice dragostea. Doreau să vină alt concubin peste FRF-iţa, o femeie uşoară care se cam mărita cu un ales, ales de alţii. 

        Pe acolo era şi un vraci care se ocupa de picioare. Mai vechi ca şi mama lu Mama Omida. Vraciul acesta nu ţinea cu mirele Burleanu, ci cu Naşul. Un nănaş tare-n oraş. Care mai tânjea după nurii Finei…  Vraciul fiind cam pârâcios dezvălui că Burleanu era gelos: Mi-a reproșat că de ce am vorbit cu Stelea și cu Panduru și le-am spus că nu mi s-au achitat drepturile pentru calificare. "Cine sunt Stelea și Panduru să le dai informații din Federație", mi-a reproșat Burleanu. Stelea şi Panduru erau nişte duşmani răi, iar Bodescu un om bun care l-a ajutat pe Ginerică şă scape de doctorul Popescu care nu mai murea odată şi era pericolul ca să moară de bătrâneţe în cantonamentul naţionalei României. Tăticul lor era Tata Puiu, alias Anghel Iordănescu. Precizarea ajută la diversificarea scenariului.




       În telenovelă apar şi doi copii răi şi neascultători, Raț și Sânmărtean, care s-au dus să se joace cu una Mariana, ce zicea că este vrăciuţă de reparat picioare. Pompiliu Popescu se jură de mama focului că nu a știut de ei. Au fugit ca tâlharii. Nu i-a supravegheat, iar ăştia….ţuşt! Când au revenit erau loviţi mai rău la picioare. Ginerică s-a înfuriat. Pompiliu Popescu a primit papucii şi un şut în spate. Doctorul a clacat. I-a făcut de fecale pe alde Burleanu și Bodescu. A zis că au un stil securistic. habar nu de jucătorii. Precizăm că de copii ăştia depindea mariajul lu ginerică cu Ferefiţa. Astfel că în faţa ăstora se simţea handicapat. Şi vulnerabil! Tot de la doctor le ştim şi pe acestea. Eu îl cred. Dacă nici în doctori nu poţi avea încredere…

      Cert este că după ce Pompiliu Popescu a fost  exmatriculat din alaiul de nuntă a urmat Marea Bălăcăreală: Nu îmi pare rău că nu voi merge la Euro, cu acești securiști nu se mai putea lucra, fiindcă ei practică intimidarea, presiunea și șantajul, urlă doctorul. Burleanu contracară. Mărturisi revoltat că de doi ani a descoperit că Popescu era interlop de medicamente şi avea monopol pe partea de achiziții de medicamente. Bine… Burleanu avea probleme cu procesoru. Funcţiona greu. Râmânea în urmă cu capu. Ca urmare gândea rapid ca un ardelean. Astfel că după descoperirea jafului secolului a avut nevoie de vreo doi ani ca să se prindă cum stau lucrurile. 

     Relicvă de corupție și de amatorism, a tunat Burleanu, la adresa felcerului. După care l-a acuzat că înainte de meciul cu Finlanda, jucătorii au mâncat cartofi prăjiți și tocăniță. Ce a rezultat? Aceștia au avut probleme digestive. Eu am fost acolo și am văzut. O fi observat ce anume a ieşit din jucători. Parcă-l văd scormonind prin latrina hotelului, cu beţişorul prin grămăjoarele ale maronii. Şi sincer vorbind vi se pare că tocăniţa şi cartofii ar fi meniu de nuntă? Dragostea şi năbădăile nu se ţin cu tulei. Cert este că în orice telenovelă mai dispar personaje. Telenovela noastră continuă însă. Cu ginerică cu tot! Deocamdată… Vizionare plăcută în continuare dragi microbişti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu